Tvoja je priča slična mojoj. S mužem sam 16 godina - o obzirom na sve moglo bi se reći lijepih. Naravno imali smo uspona i padova. Mene muž nosi kao kap vode na dlanu i stvarno mi u svemu ugađa - osim u jednoj stvari jako je ljubomoran i posesivan. S godinama mi je to sve težepočelo padati tj. gušiti me. Tako da sve ono dobro što radi uništi s tom svojom ljubomorom i posesivnišću. On to opravdava sa prevelikom ljubavi prema meni. Ne znam ali nije to baš ugodno. Sve je ok funkcioniralo dok spletom oklnosti nisam počela prijateljstvo s jednim kolegom. Osim međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumijevanja osječala se i kemija - koja se jednostavno - htjeli ili ne izgubi. Kad je sve nakon nekog vremena završilo poljupcem, jednostavno sam se odmakla, nisam mogla. Volim svojeg muža i želim danam naš brak uspije. RAzgovarali smo jer je on primijetio razliku u mojem ponašanju. I priznala sam muu sve- osim prvobitnog šoka dosta se toga promijenilo. On me i dalje pazi ko oko u glavi, ali mi daje i vremena za sebe i moje aktivnosti koje me ispunjavaju - pjevanje, ples...kava s prijateljicama.
Naravno da se ponekad poriječkamo, ali pokušamo sve to riješiti razgovorom. Tako da mislim da je ta tzv. prijevara bila dobra stvar koja nam se desila.
Za tebe ne znam, ali mislim da za sve što stvarno želimo moramo se boriti i da za to imam nade. Sretno!!!!
Ako niceg nije bilo , nije mi jasno zasti si mu priznala??? kad ionako je bilo samo druzenje-ja ne bi ,jer znam da bi bio jos gori,posesivniji i ljubomorniji nego sto je sada...
trebala si mu reci da ti je bio prijatelj za kavu i druzenje uz nju , bas zbog toga sto te muz gusi i sto je ljubomoran...Jer ljubomora je znak nesigurnosti i posesivnosti- a draga moja zene nisu ukrasi i predmeti muskarcima, koje oni zele cuvati samo za sebe...treba nam zraka jednako kao i njima i u vezama i u braku...samo jos kod nas rijetko tko to ima zbog tadicija i nametnutih pravila od nasi starih i drustva....ne daj se da te gusi!!!! Ja sam prosla pakao u borbi za svoje mjesto i to ravnpravno i braku...i jos se borim i pokusavam srusiti te zidove koje su im kao i nama utuvljene u glavu;na relaciji muz-zena!!! Na isti nacim smo dosli na svijet i tu smo da ga zivimo jednako!!! Ako je imam povjerenja u njega-onda ga trazim da i on ima u mene...inace nastane kaos,pritisak i gusenje i obicno zavrsi tako kako zavrsi u necijem tudjem zagrljaju i drustvu....
Ima nade ali vise nikada nece biti isto, niti ce postojati ona bezuvjetna ljubav i povjerenje koje je nekada bilo tu. Sve se promijeni, jer nemoze ostati isto. Unistili ste jedan dio te druge osobe ali zbog svoje sebicnosti vam to nije vazno. Ni sami niste svjesni koliko se toga dogodi i promijeni u psihi prevarene osobe i koliko ju unistite. Pojma nemate
I nemojte ni pokusavati opravdati sebe ni zbog cega, jer opravdanja nema. Osobe koje varaju su lose osobe i losi ljudi, cinite zlo drugima ali nije vas briga jer samo mislite na sebe i zamisli jos zelite da vas se shvati. Nista niste zasluzili. Trebali bi ostati sami na svijetu, bez ikoga, bez mrve ljubavi i prijateljstva pa sa shvatite sto cinite drugima i sa ste im cijeli svijet unistili. Sramite se , ali vjerovatno necete ni to jer ste pokvareni
Draga JA ocigledno si bila prevarena kad je u tebi toliki gnjev....no da li si se ikad zapitala - ako je istina ovo sto sam dala naslutiti iz tvojeg odgovora, zasto ti se to desilo....kako za svadju je potrebno dvoje, kako za ljubav isto, tako i za prevaru....koliko got ti to bilo bolno za priznati, ali je istinito!!! Nitko nece straziti srecu na drugome mjestu ako je ima kod kuce, a da bi je imao ona mora biti obostrana, jer dzabe tvoj ili njegov trud, ako je druga osoba pasivna...da bi brak opstajao kao brak treba ga njegovati,čuvati i raditi na njemu konstantno...cim se sve pretvori u monotoniju , dolazi ili do prevara ili do nezadovoljstva u braku, samo je pitanje, tko to hoce i zeli priznati..obicno jedna strana se osjeca zapostavljenom, dok je drugoj ok- i obicno je drugoj ok koja se i ne trudi da brak odrzava i osvjezava, vec zivi uljuljanim ritmom....zato ponavljam ne grizi dusu i ne pljuj po njemu ili njoj, vec se zapitaj, zasto je taj netko to napravio - nitko u prevaru i to na duzu ne ide ako mu je kod kuce sve ok????
aloe_vera (Gost):Žao mi je što se se našle u takvoj situaciji. Draga miki, no5 i ostale..... i ja sam ta koja vara. Možda vam jednom ispričam detajlje, ako vas zanima. Ukratko, do mene su doprle priče da moj muž ima druge, pa sam mu vratila, samo on to još ne zna..... Moj savjet vama je ovaj: NEMOJTE PRIZNAT ako vam je stalo do vašeg braka. Ako si bila na kavi s drugim, a muž sazna, reci: to je bila samo kava..... ako kaže: vidio sam, ljubili ste se - recite ne, on je mene poljubio, neće se ponoviti, ako muž kaže : vidio sam, bio je na tebi, recite : da, bio je na meni, ali mi ga nije stavio...... ...., izvlačite se tako dok god ide, ali ne priznajte..... Što imate od priznanja ? Ništa, raspad sistema, samo još veće probleme.....
Draga moja sve imamo slične priče , ja sam često bila u situacijama gdje mi je na neki nacin servirana priča o mome muzu sa ovom,ili onom..uglavnom bilo ih je po pričama drugih. I on je dosta slobodnog ponašanja, bez obzira da li sam ja u bilzini ili ne, pleše,ljubi,grli i zeza se sa tudjim zenama.I kad mi je to smetalo, nisam htjela praviti scene na kojekakvim zabavama,večerama kao ljubomorna žena...tga sam se ježila do besvjesti-takvih supruga. I dan danas nemam dokaza, za njegove eventualne avanture, moguće je da su istinite...Jednom je slučanjo zaboravio ugasiti svoj mail, pa ja kao i svaka radoznala zena nadjem prepisku izmedju njega i to uporedo sa još tri žene, hahahah, prvi mah mi je bilo iznenadjujuće, no kad se sleglo, nisam se nimalo osjećala grozno, već mi je cijela situacija bila smiješna...čisto ne vjerujem da je u stanju to napraviti, te uoće ne bigu vjerovati da je sve istina-pošto je stvarno veseljak pa vjerujem da je sve samo zezancija, čak sam se preispitivala i da je istina jel bi mi smetalo-pa sam skužila da mi ne smeta-samo ne volim da me se pravi budalom naročito u društvu u kojom ti se svi smjeskaju a ti ne znas zasto...je to je odvratno, zbog situacije, jer ispadaš glupav i jadan......No ovo nema veze samojim razlogom, ja svoga muza ne varam sexualno, vec emotivno- ovog drugog volim iskreni i cisto, bas zato sto svako živi svoj život sa svojom obitelji- te zbog toga smo jako iskreni jedno prema drugo-bez tajnih i lažnih nada i obećanja-ali se volimo i to mi je super...Želila sam uvijek imati iskren i čist odnos bilo sa muzem ili nekim drugim...moj muz zna da imam prijatelja, za razgovor,kavu,druzenje-nista ne lažem,,,,,ali onog trena kad on bude iskrenili kad saznam da su sve one priče bile istinite-toh trena cu mu u facu istresti sve sto nosim i ja na dusi-da volim i da mi je divno,,, a on onda kako hoce-ako hoće da ide nek ide - nije me strah sto i kako...nije iskren bio i to je to..nemamo sto tražiti zajedno više
aloe_vera (Gost):Sve bi bilo lakše prožvakati kad me okolina nebi smatrala budalom. Ja imam razlog radi kojeg nesvjesno želim da muž jednom sazna....... Vidjet ću još kako će se stvari odvijati. Hranim se svojom slatkom tajnom, hranim dušu sa drugim i lijepo je. Vi ostale, nemojte da se sazna, ako želite sačuvati svoj brak.
radoznala (Gost):Cecill, ja ipak vjerujem da nije tako jednostavno samo tako preko noći sve srušiti......a i kao što i sama kažeš svog prijatelja voliš svim srcem ne zbog osvete, nego zato je si u njemu prepoznala svoju srodnu dušu....nikada se nezna kako bi reagirala da zbilja otkriješ da ima nekog.
Naravno da nije...i ovo sto se meni desava, je daleko od same fizicke privlačnosti i želje - ovo je puno dublje i jače...Samo, ne znam da li cete me rauzmjeti, sada kad osjecam ovo sto osjećam, više mi ne smetaju priče sto se pričaju o mome suprugu, ja imam svoju utjehu i svoju radost. Prije istina bi mi zasmetalo kad bi mi ketko nesto rekao o muzu i njegovim"eventualnim "avanturama..sutila sam nisam htjela dolivati vatru u kuci ispitivajuci ga..nego sam stoički podnosila...ali sada i kad nesto čujem, smo se nasmijem...više me totalno ne diraju te priče, jer imam i ja sviju priču-svoju slatku tajnu..koju samo ja i on znamo ;)
aloe_vera (Gost):Volim ovog drugog. Znamo se od prije. Uvijek sam mu uzmicala, skrivala sam svoju ljubav prema njemu sve do sad kada su se karte posložile. Iako je seks sa mužem bolji, ja ipak volim ovog drugog . Neću još ništa reči mužu.
Izvrsna si i iskrena :))) svidjas mi se - Nešto slična situacija:moj muž em je zgodniji ,em je ljepši,em je uspješniji,muževniji i mladji :))..ali, ovaj je moja dobrica,moje oke prodorne i velike, moj predivni osmjeh...moja sreca,moja želja,moja radost,moja slatka tajna...MOJE
cecill (Gost): radoznala (Gost):Cecill, ja ipak vjerujem da nije tako jednostavno samo tako preko noći sve srušiti......a i kao što i sama kažeš svog prijatelja voliš svim srcem ne zbog osvete, nego zato je si u njemu prepoznala svoju srodnu dušu....nikada se nezna kako bi reagirala da zbilja otkriješ da ima nekog. Naravno da nije...i ovo sto se meni desava, je daleko od same fizicke privlačnosti i želje - ovo je puno dublje i jače...Samo, ne znam da li cete me rauzmjeti, sada kad osjecam ovo sto osjećam, više mi ne smetaju priče sto se pričaju o mome suprugu, ja imam svoju utjehu i svoju radost. Prije istina bi mi zasmetalo kad bi mi ketko nesto rekao o muzu i njegovim"eventualnim "avanturama..sutila sam nisam htjela dolivati vatru u kuci ispitivajuci ga..nego sam stoički podnosila...ali sada i kad nesto čujem, smo se nasmijem...više me totalno ne diraju te priče, jer imam i ja sviju priču-svoju slatku tajnu..koju samo ja i on znamo ;)
radoznala (Gost):i još plačeš u njegovom zagrljaju......a on šuti i pokazuje da mu je stalo, da je uz tebe