SVE JE PRIZNAO / Ukrajinac koji je bježao policiji kombijem punim migranata: Dobio je paprenu kaznu!

Image
Foto: KAportal

Okrivljeni je priznao počinjenje kaznenog djela. Naveo je da je dobio vozilo i lokaciju na kojoj će netko pokupiti migrante

18.12.2019.
21:23
KAportal
VOYO logo

Općinski sud u Gospiću osudio je 22-godišnjeg strojovođu iz Ukrajine na godinu dana zatvora te na još jednu godinu uvjetnog zatvora s rokom kušnje od pet godina, kao i na 15.000 kuna kazne zbog krijumčarenja migranata, piše KAportal. On je 10. veljače u mjestu Bujadnice na području Općine Donji Lapac uhvaćen kako krijumčari ilegalne migrante.

U Nissanu Terranu malteških registracijskih oznaka on je u dogovoru s nepoznatom osobom zvanomAli prevozio čak 11 osoba, od kojih šestero Afganistanaca i petero Pakistanaca. Nekoliko ljudi prevozio je čak i u prtljažnom prostoru. Za nagradu od 500 eura vozio ih je prema graničnom prijelazu Pasjak, no ubrzo nakon kretanja po ruti zaustavila ga je lička policija. Oduzeli su mu vozilo i dva mobitela te su te pokretnine postale vlasništvo Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljeni je priznao počinjenje kaznenog djela. Naveo je kako je dobio vozilo i lokaciju na kojoj će netko pokupiti migrante, a vozilo bi nakon isporuke ostavio na granici sa Slovenijom. Onaj tko bi došao pokupiti vozilo bi ga isplatio, ali bi mu iznos umanjio za troškove goriva. Rekao je da mu je žao te da više nikada ne bi napravio isto.

Policija je s njim i njegovim putnicima imala pune ruke posla. Naime, nisu ga uspjeli zaustaviti u prvom pokušaju jer je na njihov znak "stop" samo ubrzao dalje. Ipak, nakon nekih 1500 metara je stao, a svi iz automobila su se razbježali, No, svi su migranti na kraju uhvaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olakotne okolnosti su što je optuženik priznao nedjela, čime je pridonio bržem okončanju kaznenog postupka, iskazao je kajanje i još je mlad. Usto, tek je izašao iz zone mlađe punoljetnosti koja je, po mišljenu Vijeća pridonijela donošenju odluke o počinjenju nedjela, kao i postojeći kronični zdravstveni problemi te okolnost da u Republici Hrvatskoj nije osuđivan. Kao otegotna okolnost navedena je upornost u počinjenju djela na način da se nije htio zaustaviti na znak policije", obrazložio je sud, a prenosi KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo