HENDRIX NAŠE GENERACIJE / Tužan epitaf Jeffu Buckleyju

Image

Povodom 15. obljetnice izlaska "Gracea" stiže nam bogata retrospektiva karijere beskrajno talentiranog kantautora.

27.3.2009.
17:06
VOYO logo

U povodu 15. rođendana "Gracea", jedinog albuma istinski neprežaljenog Jeffa Buckleyja, njegova je majka za lipanj pripremila fantastičnu CD/DVD retrospektivu "Grace Around the World".

Sve pjesme s jedinog službenog izdanja "Hendrixa naše generacije", kako je Buckleyja opisao jedan britanski kritičar, uvrštene su u dosad neobjavljenim verzijama snimljenim na koncertima ili radijskim nastupima, dok se na dva DVD-a nalaze liveovi, intervjui, backstage materijali te dokumentarac kojeg potpisuju Laurie Trombley i Nyle Adams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča o Jeffu Buckleyju jedna je od najtužnijih i najčudnijih u povijesti rock'n'rolla. Svojim je nevjerojatnim glasovnim mogućnostima i jedinstvenim talentom za pisanje pjesama duboko "urojenih" u country, blues i indie rock oduševio publiku i kritiku te mu se veličanstvena glazbena karijera činila gotovo zagarantiranom. U svibnju 1997. godine Jeff se pod utjecajem droge utopio u Mississippiju. Slična sudbina zadesila je i njegovog oca, kultnog singer/songwritera Tima Buckleyja, koji se 1975. kao 28-godišnjak predozirao heroinom. 

Nakon Jeffove smrti objavljeno je čak 11 posthumnih kompilacija i bootleg izdanja, većinom pod supervizijom njegove majke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike