(Sony/Menart) / ANNIE LENNOX - The Collection

Image

Četrnaest pjesama na ovoj kompilaciji kvalitetom su vrlo blizu impresivnoj diskografiji Eurythmicsa.

29.3.2009.
19:52
VOYO logo

Oni koji nisu voljeli Eurythmics najčešće su im zamjerali što se nikako nisu mogli odlučiti između istinskih umjetničkih vrijednosti i plitkosti pop hita. "Here Comes The Rain Again" tako je jedan od ključnih trenutaka u posljednjih četvrt desetljeća popularne glazbe, a "The King and Queen of America", s druge strane, reprezentativan primjerak svega što nije valjalo u osamdesetima.

Annie Lennox se u samostalnoj karijeri, kao što to savršeno dočarava 14 pjesama na ovoj kompilaciji, sasvim okrenula kompleksnijem popu za odrasle, čak i u najkomercijalnijim izletima poput izvrsne balade "Why" ili razigrane poskočice "Walking On Broken Glass". Pri tome joj je, dakako, pomoglo vraški jako oružje, nevjerojatan vokal sposoban dati težinu i najbanalnijim glazbenim rješenjima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U retrospektivi njene karijere u oči (i uši) ponajviše bode prilično promašen album covera "Medusa" koji je na "Collectionu" pametno zastupljen  samo s vrlo probavljivima "Whiter Shade Of Pale" i "No More I Love You's", dok su auditivni masakri klasika The Clasha i Boba Marleyja srećom  zanemareni.           

 Osam godina trebalo joj je da se oporavi od tog debakla, no zadnjim albumima "Bare" i "Songs Of Mass Destruction" uspjela je vratiti poljuljani  ugled i status istinske dive britanskog (i svjetskog) popa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike